| ETUSIVU |  HISTORIA | HUPIKÖÖR |  TULOSSA | MENNYTTÄ |

Historiaa

Kuoron perusti Kalevi Korhonen kansalaisopiston viihdelaulupiiriksi vuonna 1975. Vuonna 1981 kuoro rekisteröitiin, ja nimiehdotuksista äänestyksen kautta valittiin ”Rauma Hupigöör”.  Salme Ruohonen tarkasti nimen oikeinkirjoituksen Tauno Koskelalta, ja sen jälkeen on g:n paikalle kirjoitettu k (Rauma Hupiköör). Kuoromerkin suunnitteli Heikki Puotiniemi.

Kuoron musiikillinen linja on aina ollut viihdemusiikki, jota on esitetty laidasta laitaan. Mukaan on mahtunut operetteja, elokuva- ja muutakin näyttämömusiikkia, kansanlauluja, iskelmää jne. Laulumme ovat pääosin neliäänisiä.

Alkuvuosien laulajamäärä oli neljänkymmenen paikkeilla, mutta kun vuonna 1992 otettiin käyttöön koelaulu myös jo kuorossa oleville, kuorovahvuus väheni. Osa ei halunnut koelauluun. Sen jälkeen on vahvuus vaihdellut 20–30 välillä. Kuoron perustajajäseniä ei enää kuorossa laula, mutta yli 30 vuotta rivissä olleita on neljä.

Johtajia ja muutoksia

Kuorolla on tähän mennessä ollut yksitoista johtajaa: Kalevi Korhonen (kuoron ensimmäinen kunniajohtaja), Jaakko Harmaala, Simo Niemi, Jukka Hovila (kuoron nykyinen kunniajohtaja), Reino Suominen, Ari-Pekka Vanamo, Marja Varjonen, Alberto Peltonen, Kari Vuorisalo ja Jani Huhtala. Kuoroa on myös johtanut Pasi Alonen. Syksystä 2007 Jani Huhtala palasi takaisin johtamaan, oltuaan pari kautta muualla. Myös pitkäaikainen säestäjämme Jyrki Soukainen on johtanut niin kuoroa kuin pienryhmää. Alkuaikojen säestäjänä toimi Lasse Vastiala. Muitakin säestäjiä on eri konserteissa käytetty, viime vuosina Olli Luntamoa, myös Sari Kalli ja Suvi Ali-Rantala ovat säestäneet, sekä viimeksi Laura Iacovache-Pana, nyk. Vänttinen.

Reino Suomisen aikana toteutettiin koelaulu. Silloin juhlittiin myös 20-vuotisjuhlavuotta Jarmo Kosken ohjatessa kuorolle musikaalin ”Ruhtinas ja Köyhät Ritarit”, jonka käsikirjoitus on Tapio Niemen, musiikki Jukka Lahtisen.

Kari Vuorisalon aikana olimme ensimmäistä kertaa levytysstudiossa, jossa lauloimme taustat ja kertosäkeet Rauno Tuunan ja Kari Vuorisalon kappaleeseen ”Kylmäpihlajan laulu”. Kun kappale tuli ohjelmistoon, kuorolaiset ihastuivat siihen heti.

Hupigirlsejä ja yhteistyötä

Vuosia teimme yhteistyötä Tampereen, Kuopion ja Vaasan vastaavien kuorojen kanssa. Myös viihdekuoro Ramona Turusta on tullut tutuksi, samoin sekakuoro Lapponia Lapista. Yhteistyötä on tehty myös Rauma Flikkojen (Rauman työväen naiskuoro) kanssa. Konserteissamme ovat vierailleet mm. lauluyhtye Myytti, Lapin Patolampiteatteri sekä Nyyper ja Brander. Uusi tuttavuus kuorolle kevään 2013 konsertissa oli Viihdekuoro Sata-Häme Ikaalisista.

Kuorossa on myös vuosia toiminut naiskvartetti Hupigirls, joka perustettiin Kari Vuorisalon aikana kesäkeikalle Muinan kesäjuhliin, jolloin koko kuoroa ei saatu kasaan. Sen jälkeen ryhmä on esiintynyt niin omissa konserteissa kuin kutsuttuna esiintyjänä useastikin. Alunperin ryhmään kuuluivat Kerttu Kero, Heli Hermonen, Marjo Savolainen ja Merja Haaslahti. Hänen tilallaan
ovat myöhemmin laulaneet Öie Kohandi ja Anne Friman, nykyään toisena sopraanona laulaa Tarja Markkanen, kvartetin kokoonpano vaihtelee. Alkuperäisjäseninä ovat Heli Hermonen, Kerttu Kero ja Marjo Savolainen. Hupigirls oli myös mukana Nyyperin ja Branderin levyllä Parhamppi raumlaissi, Tapio Niemen laulaessa sooloa Kylmäpihlajan laulussa. Lisäksi konserteissa esiintyy myös Swinging Four -kvartetti, jonka kokoonpano vaihtelee.

Tarkoituksena on konserteissa antaa yleisölle muutakin kuin vain pelkkää kuorolaulua, ja sen vuoksi pyrimme tekemään konserteistamme monipuolisia ja viihdyttäviä.


Duetto Suvi Ali-Rantala ja Jani Huhtala


Hupigirls tunnelmoi.
Oikealta: Marjo Savolainen, Tarja Markkanen, Heli Hermonen, Kerttu Kero (kuva vuodelta 2015).

 


© Rauma Hupiköör | This website is copyrighted and no part of it may be copied without a written permission.